Đang thực hiện

The Tower Flower

PHOTOS
      The Tower Flower 
       
      This observation tower features a coffee bar that hovers above the clouds for a rare view of Da Lat
       
      Sweeping the city in a sea of clouds, Da Lat is considered one of Vietnam’s most romantic cities and named to suggest, “City of Eternal Spring.” Year-round, clouds cover the majority of Da Lat’s landscape and enhance the city’s elusive charm, giving rise to unique, quirky, and statement architectural structures. Conceived and built by VHA Architects, Flowers of Clouds or The Tower Flower is one such observation tower and garden space that blossoms above the city bringing travelers and residents to the top of the clouds for a bird’s eye view of the city below.
       
      Characterized by its rolling hills coated with pine trees, marigold, and mimosa flowers, Da Lat’s distinct beauty is singular. The Tower Flower, an observation tower molded into the shape of a flower in the early stages of blooming, sings an ode to those rolling hills of Da Lat with terrace gardens and biophilic design principles. Designed to be a coffee boutique bar as part of a larger resort complex, The Tower Flower’s spherical frame features facades that mimic flowers blooming with rich orange corten steel modules that form the structure’s large petals.
       
      Twisting throughout the building’s interior, a winding ramp emulates the flow and curve of a river to allow the surrounding landscape and interior garden to gradually appear to each guest and visitor. Inside the coffee boutique bar, visitors and residents can enjoy views of the surrounding landscape as well as the structure’s interior garden that pays tribute to the Lotus flower, the symbol for pure beauty in Buddhism.
       
       The tower appears as a giant sculpture, structuring of 27 steel modules with 12m height stylized like a lotus flower (pure beauty of Buddhism) connected together, lifting the coffee space of 600m2 at an altitude of 8m comprising internal well hole. The entire roof area is designed as a garden to grow large confetti and large space for visitors to admire the surrounding landscape.
       
      Location: Dalat
      Client: Prive
      Competition: 2020
      Project Area: 600 m2
      Site Area: 10ha
      Type: Hospitality
      Service:Architecture, Interior Design, Sustainable Design
      Status:  In Progress
      Principal Architects: VU Van Hai
      Architects | Engineering: VHA Architects




      Awards  
       



      international online newspaper
                                                  





      Vietnamese online newspapers